free bootstrap themes

HILTI BJJ VÄSTERÅS

Välkommen till stans äldsta Bjj-klubb

Kom och testa världens roligaste sport!

Kom ner till Brandthovdagatan 15 och testa på en spännande, fartfylld och annorlunda sport och ta samtidigt del av en unik atmosfär och en fantastisk gemenskap. Allt du behöver är en t-shirt, shorts och en vattenflaska. Sen är det bara att testa på några gånger innan du bestämmer dig. Alla är välkomna, gamla som unga, tjejer och killar.

BLI MEDLEM

Tjejer tränar gratis hela första terminen!

Sponsorer 2017/2018

VAD ÄR BJJ?

BJJ (Brasiliansk Jiu-Jitsu) består till största delen av markkamp, det vill säga brottning med lås och strypningar, men det inkluderar även stående nedtagningar. Inga slag eller sparkar är tillåtna, även om BJJ effektivt kan användas i kombination med dessa, och så även görs i MMA.


VAD GÅR DET UT PÅ?

Syftet är att få motståndaren att ge upp. Det gör man genom ett ledlås eller en strypning som ofta kommer sig utav en fördelaktig position där man kontrollerar motståndaren. När man hamnar i ett underläge jobbar man mot att komma till en kontrollposition. BJJ brukar liknas vid en form av kroppslig schack då det finns motdrag till alla utförbara attacker och de som gillar att lösa problem brukar gilla just den delen av den mentala aspekten.


ATT UTVECKLAS I BJJ

Förutom att vara en mycket effektiv kampsport och självförsvarsmetod, är BJJ en konst som är extremt svår att behärska, och det tar lång tid att utveckla sina fysiska och mentala färdigheter och processen kan stundtals vara riktigt tuff. Men belöningen för den stundtals hårda träningen är stor och utövarnas fysiska och psykiska utveckling förbättras avsevärt. Det finns nog få former av träning som kan utveckla just en persons mentala förmågor som kampsport kan. Den största lärdomen för många är att lära sig konsten att vara lugn under stress, vilket är en av de mest kännetecknande aspekterna för BJJ och som i vardagen har en central del i att hjälpa utövaren att kontrollera sina känslor som rädsla, ilska och ångest.


STYRKA, KONDITION OCH SMIDIGHET 

Det finns som sagt en lång, lång rad hälsofördelar du kan förvänta dig genom att träna BJJ. På den fysiska sidan är kanske den mer självklara en förbättrad styrka. Då det finns motståndre som vill utföra ett ledlås handlar det många gånger om att hålla emot muskulärt under ganska långa perioder vilket utvecklar den isometriska styrkan. Samtidigt krävs det att du ska kunna röra sig extremt explosivt när det behövs och även vara rörlig för att kunna förflytta dig i situationer där det inte ges så mycket utrymme.

Nästan varje pass innehåller någon form av konditions-, och styrkedel.

Tålamod brukar vara en av de punkter som de flesta känner att de utvecklats genom att träna BJJ. Dels inser de som utövat sporten ett tag att för att behärska den här sporten till fullo krävs det mer än en livstid och det går helt enknelt inte att bli klar i sin egen utveckling. Det utvecklas ständigt nya tekniker och mottekniker samt att det alltid finns mer att göra med sig själv - både mentalt och fysiskt. Det kräver att man lägger sitt ego åt sidan och fokuserar till fullo på sin egen förbättring och tillväxt – vilket ju inte är en enkel uppgift!

BJJ FÖR BARN

Att röra på sig är bland det viktigaste vi kan göra. Det gäller oss alla oavsett om vi är xuxna eller barn. Genom att träna BJJ får barnen träna rörlighet, smidighet och styrka för att bidra till att hålla sig starka och häslosamma genom uppväxten.


SJÄLVSÄKERHET

Då självförsvarsaspekten är viktig i BJJ och det som sagt är en kampsport som syftar till att förbättra både individens mentala och fysiska förmåga kombinerar vi specifik teknikträning med gymnastiska och styrkeutvecklande övningar. Det kan vara till speciellt bra hjälp för barn. Samt att BJJ även kan hjälpa dem i utvecklingen mot självsäkra och mentalt starkare individer.


RESPEKT OCH TÅLAMOD

Vad vi än må tycka om det är det idag ett faktum att många barn dagligen måste hantera mobbning och utanförskap. Eftersom BJJ är utformat just för att arbeta mot ett aktivt motstånd, även när motståndet är större och starkare, passar den också väl för ett barns självförsvar. BJJ-träning hjälper ett barn att utveckla självdisciplin och självinsikt. Genom att kontinuerligt träna BJJ lär sig barnen också att respektera inte bara sin motståndare utan sina medmänniskor i allmänhet. Det är viktigt för oss att alla som tränar på Hilti BJJ Västerås – barn som vuxna – att lära oss behandla alla medmänniskor med respekt och tålamod. BJJ är ett extremt spännande, roligt, nyttigt och belönande sätt för barn och ungdomar att hålla sig i riktigt bra form samtidigt som man spenderar tid med vänner samt lär sig en färdighet som kommer att förbättra livet i så många aspekter.

SCHEMA

MÅNDAG

17:30 - 19:00
Basgrupp - Teknik BJJ

19:00 - 20:30
Fortsättningsgrupp - Teknik BJJ

TISDAG

17:00 - 18:30
Sparring NoGI

ONSDAG

17:30 - 18:30
Barngrupp - Teknik BJJ

18:30 - 20:00
Judo/Brottning

TORSDAG

17:30 - 19:00
Basgrupp - Teknik BJJ

19:00 - 20:30
Fortsättningsgrupp - Sparring GI

FREDAG

16:00 - 17:30
Sparring NoGI

LÖRDAG

10:00 - 11:30
Fortsättningsgrupp - Teknik BJJ

SÖNDAG

11:00 - 12:00
Barngrupp - Teknik BJJ

18:00 - 19:30
Fortsättningsgrupp - Sparring GI

ÖVRIGA TIDER
Håll koll på vår Facebooksida för övriga pass.

VAD KOSTAR DET?

Att träna hos oss är inte dyrt, men du får väldigt mycket tillbaka.

VUXEN

Från 21 år och uppåt 
sek 1 500/termin.
Medlemsavgift + terminsavgift
  • Betala via någon av följande:
  • BankGiro: 529-8088
  • Swish: 123 593 68 44

BARN

Under 21 år
sek 400/termin.
Medlemsavgift + terminsavgift
  • Betala via någon av följande:
  • BankGiro: 529-8088
  • Swish: 123 593 68 44

KONTAKTA OSS

Barngrupp

Mattias Dimander

Greger Stenström

Kent Andersson

Basgrupp

Anne Mjelstad

David Marin

Christoffer Bergström

Richard Dahlström

Fortsättningsgrupp

Anders Thelin

Richard Dahlström

Styrelse

DAVID KARLSSON

Ordförande

Johan Nyåker

Kassör

Kim Killgren de Klonia

Sekreterare

Kent Andersson

Suppleant

Richard Dahlström

Suppleant

Anne Mjelstad

Suppleant

Frank Hansell

Suppleant

HITTA TILL OSS

Hilti BJJ Västerås på Facebook

FÖLJ OSS